Személyhez kötődő biztosítások

Csoportos balesetbiztosítás
A csoportos balesetbiztosítás juttatás lehet váratlan, baleseti helyzetekben a munkavállalók felé. Egyfajta szociális hálót nyújthat a munkáltató munkavállalói számára nem várt esetekre. Korábban a munkahelyi baleset lehetősége hívta életre ezt az igényt, de egyre több munkaadó dolgozóit 24 órás biztosítási fedezetben részesíti, vagyis nem csupán munkaidőben történő baleset esetén nyújt védelmet a biztosítás, hanem bármilyen körülmény között, amit a biztosítási feltétel nem zár ki. A biztosítás díja költségként jelenik meg és munkavállalót megtartó ereje lehet a szociálisan érzékeny munkáltató részéről, ha egy otthoni ablakpucolás során leesik a létráról, eltörik a munkavállaló lába és a tb mellé a balesetbiztosítás például 50.000 Ft. összeggel hozzájárul lábadozása költségeihez. Nagyobb lehet a támogatás súlya baleseti maradandó egészségkárosodásnál, a legrosszabb esetben baleseti halálnál a több millió forintos segítségnek.
Számtalan kiegészítő fedezettel lehet élni úgy, mint csonttörés, baleseti műtéti térítés, kórházni napi térítés, égési sérülés, közlekedési baleset esetén emelt összegű térítés.
Szolgáltatás-finanszírozó egészségbiztosítások
A szolgáltatásfinanszírozó egészségbiztosítás lehet cafeteria elem, illetve béren kívüli juttatás. A cél elsősorban a prevenció, ugyanakkor az egészségbiztosítás keretében szakrendelések, fejlett diagnosztikai eljárások (CT, MRI) és csomagtól függően kisebb műtéti beavatkozások (ambuláns és egy napos sebészet), betegszállítás, nemzetközi második orvosi szakvélemény egy itthon diagnosztizált esetleges betegségről a leletek alapján is elérhető tünet, valamint betegség esetén. Privát egészségügyi szolgáltatás érhető el esetleg több hónapos várakozó lista nélkül. Választástól függően az egészségbiztosítás szűrővizsgálatokat a biztosítás kötését követően már tartalmazhat a biztosított életkora és egészségállapota függvényében.
Az egészségbiztosítás előnye, hogy céges költségen minőségi, magán egészségügyi szolgáltatás vehető igénybe, úgy mint háziorvosi vizsgálat, szakrendelések, ambuláns műtétek, fejlett diagnosztikai vizsgálatok.
A vállalkozás érdeke a munkavállalónak nyútott privát egészségbiztosítás finanszírozásával a prevenció lehetősége, valamint nagyobb valószínséggel rövidül a betegállományban töltött idő a gyosabb, időpontra történő szolgáltatás mellett. Az egészséges munkavállaló pedig élvezve a szociális hálót jobban kötődhet munkaadójához.
Kockázati életbiztosítás
Bármely okú halál esetén térít. Nincs mögötte megtakarítási rész, így a biztosítás díja költségként jelenik meg. Felhasználása széles körű, egy kiváló szakember pótlása oldható meg általa, üzlettársak felértékelt üzletrésze vásárolható meg/ki tragédia esetén úgy, hogy a meghalt üzlettárs családja is korrekt kártérítésben részesül.
Akár a vállalkozásnak, akár a vezető magánszemélynek van hitele tragédia esetén a tehertől megszabadulhat a család. A kedvezményezettek és azok aránya minden esetben a biztosított személy hozzájárulásával lehetséges a visszaélések elkerülése végett.
magic-wandenvelopephone-handsetcrossmenuchevron-right